حجامت نسبت به سایرروشهای درماني متداول چه مزیتهایي دارد؟
بطور كلي حجامت يك روش درماني بدون عوارض جانبي است و اگر به صورت تخصصي ازآن استفاده شود برتري هاي فراوني نسبت به روشهاي درماني جاري مانند مصرف داروهاي شيميايي وجراحي دارد.
مزيتهاي درمان با حجامت مي توان بطور خلاصه بدين شرح بيان كرد:
1- حجامت در صورت انجام صحیح يك روش درماني بدون عوارض جانبي است .
2- حجامت براي تمامي سنين به جز چهار ماه اول زندگي كاربرد دارد.
3- حجامت با حداقل توان فني و تجهيزات اجرايي مي تواند بيماريهاي سخت و مزمن را درمان كند.
4- حجامت هيچگونه وابستگي فني؛ علمي و ابزاري به خارج از كشور ندارد.
5- حجامت يك رفتار درماني سرپايي است و نيازي به تجهيزات بيمارستاني ندارد.
6- درحجامت فاكتورهاي مداخله گر وجود ندارد و يك رفتار كامل موجب درمان مي شود.
7- حجامت يك دستور ديني است، توان جلب تاثيرات رواني درآن بالاست و از اين طريق علاوه برافزايش سطح درمان پذيري موجب تقويت فرهنگ و اعتقادات مذهبي و ارتباط انسان با خدا مي شود.
تفاوت حجامت وخونگيری
خون گيري يك روش ابداعي است كه براي تأمين نياز بيماران بكار گرفته شده ودر هنگام كم خوني مفرط، وجود برخي بيماري هاي خوني مانند هموفيلي و در هنگام جراحت ها بكار مي رود در برخي موارد خونگيري از بيماران داراي غلظت خون به منظور كاهش غلظت خون و يا دريك مقطع به منظور كاهش بار قلب تجويز مي گردد.
در اين صورت خون گرفته شده دفع مي گردد.
خون گيري به منظور كمك به بيماران
نيازمند بايد از خون سالم باشد.
فاكتورهاي سلامت خون از دو طريق بررسي وضعيت باليني وكيفيت خون اهدا كننده روشن مي شود.
در برخي از اظهار نظرها كه در مطبوعات و برخي جزوات منتشر شده به چشم مي خورد مدعي شده اند كه خون گيري جاري در سيستم پزشكي همان فصد مصطلح در طب سنتي و طب اسلامي است كه جايگزين حجامت شده و كارآئي هايي كه براي فصد در طب سنتي ادعا شده است را به خونگيري منتسب مي دهند.
چنين اظهاري غير واقعي و ناشي از بررسي سطحي است.
البته در برخي از منابع طب سنتي مربوط به دو تا سه قرن قبل نشان دهنده، انتقال خون از فردي به فرد ديگر بصورت مستقيم مي باشد، لكن در منابع قديم مدرك معتبري وجود ندارد كه انتقال خون بعنوان يك روش شايع رفع كم خوني ناشي از جراحي ويا هر علت ديگر بكار گرفته مي شده است و در آن زمان براي ترميم جراحيها بزرگ و كوچك وتأمين ضعف شديد ناشي از خونريزي در جنگها و حوادث از عسل و برخي از داروهاي خونساز ديگر استفاده مي شده است.
به هرحال خونگيري در جامعه كنوني كه تصادفات و حوادث و جراحي ها ضروري و برخي بيمارهاي مصرف كننده مداوم خون يك ضرورت انكار ناپذير است.
اما تفاوت خونگيري وحجامت بسيار فاحش وگسترده است كه، بطور خلاصه به ذكر تفاوتهاي مهم آن مي پردازيم:
1- خون گيري از وريد صورت مي گيرد ولي در حجامت از مويرگ وعروق لنفاوي خون گرفته مي شود .
2- مقدار خون گرفته شده در خونگيري 222 تا 522 سي سي مي باشد. ولي خون اخذ شده در حجامت از حداقل cc 5 تا حداكثر به 72cc بالغ مي گردد.
3- در خونگيري مقدار خون به اراده فرد تعيين مي شود ولي در حجامت خون به تناسب وضعيت بدن خارج مي شود وخود بخود قطع مي شود.
4-در خونگيري خون از وريد بازليك – الكحل وسفاليك گرفته مي شود، ولي در
حجامت از مواضع داراي بافت عضلاني متراكم مانند بين دو كتف، ساكرال، ساق و فونتانل قدامي و... خون گرفته مي شود.
5-ابزار خون گيري سرنگ است وبه وسيله اتصال سرنگ به عمق رگ خون گرفته مي شود، ولي در حجامت خون گيري به وسيله ليوان مخصوص و با ايجاد خراش سطحي و بادكش و فشار منفي روي پوست صورت مي گيرد .
6-خونگيري در محدودة سني خاصي كاربرد دارد، ولي حجامت از چهار ماهگي تا پايان عمر ميسراست ودر صورت بروز بيماري از روزهاي اول تولّد نيز ميتوان حجامت انجام داد.
7-در خونگيري حجم خون گرفته شده مورد توجه است و اساساً به منظور بدست آوردن حجم قابل توجهي خون اين كار انجام مي شود، لكن در حجامت حجم خون استخراج شده نقشي در درمان بيماري ندارد
حتي 3cc خون اخذ شده نيز نقش درماني خود را ايفا مي كند.
8-در مواردي كه اثبات گردد، خون فرد اهدا كننده سالم نيست خون گرفته شده منهدم شده و با وجود عمليات انجام شده بهبودي در شخص مشاهده نمي شود، لكن در حجامت اساساً پس از اثبات آلودگي در خون حجامت انجام مي شود تا تركيبات خون حجامت كننده معتدل و نرمال گرديده وسلامت به وي باز گردد.
9-تركيب خون گرفته شده از وريد در فرد سالم در صورتي كه هم زمان حجامت شود، با تركيب خون گرفته شده از طريق حجامت كاملاً متفاوت است و فاكتورهاي گوناگون آن خارج از حدّ نرمال است.
12- در خونگيري مقدار خون گرفته شده از بدن نقشي در تنظيم سيستم ايمني بدن ندارد و در اين زمينه گزارشي منتشر نشده است، امّا حجامت گرم و خشك وحجامت تر برسيستم ايمني بدن انسان اثر مطلوب گذاشته وبا مكانيسم تنظيم سيستم ايمني موجب درمان بيماري مي گردد.
11- اگر چنانچه در خونگيري مكانيسمي براي درمان متصور باشد به ميزان خون گرفته شده از بدن مربوط مي شود لكن در حجامت مكانيسم اثر به او بخش كاملاً متمايز-نقش التهاب ايجاد شده توسط بادكش و نقش خراش ايجاد شده در پوست مربوط مي شود و از اينطريق نقش درمان اصلي خود را در سراسربدن بروز مي دهد.
12- حجامت داراي نقش پيشگيري از بروز بيماري است، براي خونگيري چنين نقشي گزارش نگرديده است.
13- اهداء خون سالم به جز در موارد وجود پلي سايتمي هيچگونه ادعاي درماني ندارد و اهداكنندگان خون نيكوكاراني هستند كه براي تأمين سلامت ديگران مبادرت به اهداي خون مي كنند، در صورتي كه حجامت ضمن درمان پلي سايتمي داراي ادعاي درماني است وافراد سالم حجامت مي كنند تا بيمار نشوند و افراد بيمار حجامت مي كنند تا سلامت خود را باز يابند.
نقش حجامت در درمان عوارض جانبازان شيميایي
آقاي دكتر كديور فوق تخصص در جراحي قلب و عروق مي گويد: خود من موقع جنگ ايران و عراق در سال 1363 در مجروحين عزيز شيميايي شده با گاز خردل و ادم حاد ريوي و تورم شديد نسوج اندام مختلف، عمل حجامت را توام با انداختن زالو به اندام هاي مبتلا به كار بردم و نتيجه موفقيت آميز بود.
در جنگ ويتنام نيز عمل حجامت در مجروحين و مبتلايان به ادم حاد ريوي حاصل از DIOXINS عامل نارنجي نجات بخش بوده است.
:: موضوعات مرتبط:
حجامت ,
,
:: بازدید از این مطلب : 25
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0